VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt U de vragen die we het meest gesteld kregen aan de telefoon.

Bekijk eerst deze vragen en antwoorden en U zal al een stuk meer geïnformeerd zijn hoe we bij VAN OLMEN VERHUUR te werk gaan. 

Hebt U hierna alsnog dingen waar er voor U geen antwoord op gegeven is aarzel dan niet om ons te contacteren.

Voorlopig verhuren we alleen nog aanhangers, maar dit zou in de toekomst kunnen uitgebreid worden naar ook andere vervoermiddelen. Daarom dat we in deze vragen/antwoorden pagina alleen zullen spreken over "vervoermiddelen". 

Hoe kan ik een vervoermiddel huren?

Kies uw vervoermiddel. Tijdens drukke periodes kan het gebeuren dat het gewenste vervoermiddel niet beschikbaar is.
Bepaal hoe lang en voor welke dagen U het vervoermiddel zal/wil gebruiken.
Prijzen variëren al naargelang het vervoermiddel en de dagen dat U het wil huren. Weekdagen zijn goedkoper dan weekend dagen BV.
Reserveer via de site, per e-mail, telefoon of kom langs op ons adres.
VAN OLMEN VERHUUR, Atealaan 10, 2200 HERENTALS (industrie)
Vermeld bij reservering altijd uw naam, voornaam, adres, telefoon, e-mail, vervoermiddel en de datum van ophalen en terugbrengen van het vervoermiddel.
Betalen kan U bij ons ter plaatsen bij het ophalen.
Voor elke verhuur ontvangt U een factuur. Deze wordt U overhandigd bij het binnenbrengen van het voertuig.
Reserveer tijdig. Vooral in het weekend en tijdens de vakantie is het druk.

Wat is er in de huurprijs inbegrepen?

In de huurprijs zijn inbegrepen:

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Deze is niet inbegrepen voor aanhangers =<MTM 750 Kg. Hiervoor dient U (meestal gratis) een groen formulier aan te vragen bij uw autoverzekering.

Assistentie, depannage. Pechverhelping is alleen inbegrepen indien het een technische fout aan het voertuig betreft. Bij een fout veroorzaakt door de huurder worden de kosten doorgerekend aan de huurder.

In de huurprijs zijn niet inbegrepen:

Aanvullende verzekering voor afkoop vrijstelling (franchise).
Waarborg: het bedrag hangt af van de duur van het huurcontract én van het type vervoermiddel.

Extra kosten voor het reinigen van het vervoermiddel. U krijgt elk vervoermiddel in nette staat mee, we willen dan ook graag dat U het in dezelfde staatweer terug binnen brengt.

Schade aangebracht door de huurder.

Is er een waarborg te betalen?

Het bedrag van de waarborg hangt af van het type vervoermiddel dat U wil huren. De juiste bedragen vindt U terug in onze prijslijst.
U kan de borg contant betalen of via Bancontact. Bij betaling via bankkaart dient de titularis van de bankkaart aanwezig te zijn wanneer u het voertuig afhaalt.

Hoe kan ik betalen?

Welke zijn de betaalmogelijkheden?

U kan betalen met cash of via Bancontact.

Wanneer gebeurt de afrekening?

De waarborg wordt betaald vooraleer U met het vervoermiddel vertrekt.
Bij het binnenbrengen van het vervoermiddel worden de gebruikte verhuurprijzen afgerekend plus eventueel bijkomende kosten (schade BV). We overlopen met u de factuur en U betaalt onmiddellijk, cash of via bankcontact.

Is het vervoermiddel verzekerd?

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is inbegrepen in de huurprijs, als het gaat om een vervoermiddel dat een afzonderlijke verzekering verplicht dient te hebben. Geen enkel vervoermiddel is "All Cost" (omnium) verzekerd. Wil U alsnog een omnium verzekering dan dient U deze op persoonlijke naam aan te vragen bij uw eigen verzekeringsmakelaar.
De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is geldig binnen een beperkte lijst van landen. Gebruik van onze vervoermiddelen is toegestaan in de volgende landen: Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, FYR Macedonië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
Gaat u naar het buitenland? Dan sluit U best een bijkomende reisbijstandsverzekering af. Zonder reisbijstandsverzekering is er in geval van pech of ongeval geen repatriëring van het vervoermiddel of lading voorzien. Enkel in geval van een mechanisch probleem met aansprakelijkheid van de verhuurder zorgt de verhuurder voor repatriëring van het vervoermiddel indien het voertuig voor herstelling moet achter gelaten worden. In geval van pech of ongeval voorziet VAN OLMEN VERHUUR in telefonische bijstand.
In de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is de volgende schade niet verzekerd:
Schade door de lading;
Schade die voortkomt uit een grote fout of grove nalatigheid van de huurder of bestuurder (bijv. rijden onder invloed van drugs of alcohol).
Schade die opzettelijk werd aangebracht (bijv. fraude, over verkeerdelijk gebruik) door de huurder.
Schade aan de goederen die u vervoert.
Bij uw verzekeringsmakelaar kan U een extra verzekering afsluiten voor uw lading en/of voor de inzittenden.

Hoe zit het mer verkeersboetes?

Verkeersboetes
Verkeersboetes (politieboetes) vallen onder de strafwetgeving. Indien U een verkeersovertreding begaat, wordt deze boete volledig ten laste van U als huurder/bestuurder gesteld. Als bestuurder dient U deze boete zelf te betalen.
Indien U in het buitenland een verkeersovertreding begaat, dient U deze als huurder/bestuurder ook zelf te betalen. Wij raden U aan deze boete binnen de bepaalde termijn te betalen. Hoe langer U wacht, hoe hoger de kosten oplopen. In laatste instantie wordt een deurwaarder ingeschakeld om het bedrag bij U thuis te komen innen.
Indien U de boete betwist en een bezwaarschrift indient (Raadpleeg hiervoor het gemeentelijk of landelijke reglementering waar de boete werd uitgeschreven), gelieve ons hier ook steeds over te informeren.

Boetes aangaande verlichting van het vervoermiddel zijn ook voor rekening van de huurder. VAN OLMEN VERHUUR zal steeds bij elke verhuring de nodige reserve lampjes met het vervoermiddel meegeven. Bij het uitvallen van de verlichting, nadat de huurder ons terrein heeft verlaten, zal de huurder zelf instaan voor de goede werking van de verlichting. 

Hoe zit het met mijn rijbewijs?

Welk rijbewijs heeft u nodig?

Rijbewijs B:
Voertuig bestemd voor vervoer van personen (max. 8 passagiers en 1 bestuurder);
voertuig bestemd voor vervoer van goederen waarvan het gewicht (voertuig + lading) niet meer bedraagt dan 3500 kg;
Aanhangwagen tot 750 kg.

Rijbewijs BE: laat toe om een aanhangwagen of oplegger met een MTM van ten hoogste 3500 kg te trekken. Indien de aanhangwagen of oplegger een MTM heeft van meer dan 3500 kg en de MTM van het samenstel ten hoogste 12000 kg bedraagt, is een  rijbewijs C1+E vereist. Voor de houder van een rijbewijs BE behaald vóór 01.05.2013, is het toegestaan om een aanhangwagen of oplegger met een MTM van meer dan 3500 kg te trekken op voorwaarde dat de MTM van het samenstel ten hoogste 12000 kg is.

Rijbewijs B+code96: laat toe een samenstel te besturen bestaande uit een trekkend voertuig van categorie B en een aanhangwagen met een MTM >750 kg waarvan de MTM van het samenstel groter is dan 3500 kg doch maximum 4250 kg bedraagt.

Rijbewijs C - met geldig rijgeschiktheidsattest: vrachtwagens van meer dan 3500 kg, aanhangwagens tot 750 kg.

Rijbewijs CE: combinatie van een trekkend voertuig van categorie C met een aanhangwagen van meer dan 750 kg.

Kan ik mijn reservatie wijzigen of annuleren?

Als U een vervoermiddel gehuurd hebt en U wil tijdens uw huurperiode deze verlengen dan kan dat uitsluitend in samenspraak met VAN OLMEN VERHUUR. Indien het door U gehuurde vervoermiddel geen  reservaties heeft in de gevraagde periode is er geen probleem om het vervoermiddel langer te huren. Met dien verstanden dat er geen tariefveranderingen zullen zijn. (Voorbeeld: Als U een vervoermiddel huurde voor een periode van maandag tot vrijdag en U wil dit uitbreiden met het weekend erbij dan zal de prijs van een weekendhuur bij de reeds eerdere afgesproken prijs worden toegevoegd.)

Als u gereserveerd heeft en U wenst de reservatie ongedaan te maken dan kan U kosteloos annuleren tot 24 uur voor uw reservatie. U dient contact op te nemen met VAN OLMEN VERHUUR om uw annulatie aan te vragen, Dit contact kan uitsluitend per telefoon en dit binnen de openingsuren van VAN OLMEN VERHUUR.

Ik heb pech onderweg...

Tracht te achterhalen wat het probleem is en bel ons (tijdens de openingsuren) op het nummer
32 (0)14 21 37 71

Maandag     8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 19:00u
Dinsdag       8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 17:30u
Woensdag   8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 19:00u
Donderdag   8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 19:00u
Vrijdag         8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 18:30u
Zaterdag      9:00u tot 12:00u - GESLOTEN
Zondag       GESLOTEN

Wegenwachtkosten en sleepkosten worden aangerekend. Een reisbijstandsverzekering is niet inbegrepen in onze huurcontracten.

Wat te doen bij ongeval?

Bel ons: tijdens de openingsuren zijn we bereikbaar

Maandag     8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 19:00u
Dinsdag       8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 17:30u
Woensdag   8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 19:00u
Donderdag   8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 19:00u
Vrijdag         8:30u tot 12:00u - 13:00u tot 18:30u
Zaterdag      9:00u tot 12:00u - GESLOTEN
Zondag       GESLOTEN

Vul het Europees aanrijdingsformulier correct in. Het is aangewezen een proces-verbaal te laten opstellen door de politie.Bezorg ons het nummer van het proces-verbaal alsook het PV voor verhoor.

vervoermiddel afhalen of binnen brengen?

U brengt het voertuig binnen op de dag dat het huurcontract afloopt, vóór 10.00 uur ’s morgens, tenzij U een ander tijdstip heeft afgesproken.
Huurt U een voertuig tot en met zaterdag, dan brengt U het op zaterdag binnen vóór 10.00 uur.
Huurt U een voertuig tot en met zondag, dan brengt U het op maandag terug, vóór 10.00 uur.
Het voertuig buiten de openingsuren terugbrengen is niet mogelijk. Indien U het vervoermiddel later dan 10.00uur binnen brengt dan zal er een extra dag aangerekend worden.
U dient het vervoermiddel proper en volgens de afspraken op het huurcontract binnen te brengen. Lukt het niet om het vervoermiddel proper binnen te brengen, dan rekenen wij een extra kost aan voor het reinigen van het vervoermiddel.
Uw factuur wordt u overhandigd bij het binnenbrengen en na controle van het vervoermiddel..
VOV
VOV is een onderdeel van de Gar.VAN OLMEN BVBA
Tel: 014 21 37 71
www.vanolmenverhuur.be
BTW: BE0423 374 910
Van Olmen Verhuur